Українська журналістка Василіса Степаненко отримала “Пулітцера для молоді”

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Українська журналістка та відеопродюсерка, кореспондентка The Associated Press (AP) Василіса Степаненко стала лауреаткою премії Livingston Awards 2023, яку ще називають “Пулітцером для молоді”: урочисте вручення нагороди відбулося в Нью-Йорку (США).

Про це повідомили на сторінці премії організатори — Wallace House.

Лауреати премії Лівінгстона 2023 року (за годинниковою стрілкою зверху ліворуч) Анна Вулф з Mississippi Today, Кейтлін Дікерсон з The Atlantic та Василіса Степаненко з The Associated Press (внизу). Джерело: wallacehouse.umich.edu

Про те, що стала лауреаткою премії, повідомила й сама Василіса на своїй сторінці у фейсбуку.

“Маю честь стати лауреаткою Livingston Awards цього року і представляти українських журналістів. Це велика підтримка для молодих журналістів продовжувати виконувати нашу місію навіть за найтяжчих обставин”,— написала вона.

Нагадаємо, що знімальна група AP у складі медійників Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки та Василіси Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого минулого року за кілька годин до початку повномасштабного російського вторгнення.

Вони залишалися в обложеному місті 20 днів, фіксували російські обстріли, бомбардування пологового будинку та загибель цивільних. Їм вдалося виїхати з міста й зберегти записи, завдяки яким світ дізнався про воєнні злочини росіян у Маріуполі.

У травні цього року знімальна група АР отримала Пулітцерівську премію за репортажі з Маріуполя.

Чернов і Степаненко також є переможцями премії телевізійної журналістики Royal Television Society.

Світлина Малолєтки про обстріл росіянами пологового будинку в обложеному Маріуполі стала одним з переможців року престижної міжнародної фотопремії World Press Photo.

Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” Чернова отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival (Парк-Сіті, штат Юта) у США.

Всі троє є лауреатами міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter