Документальна стрічка Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі” отримала приз на фестивалі Sundance

Дата: 29 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” українського режисера та фотожурналіста Мстислава Чернова отримав приз глядацьких симпатій на фестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival (Парк-Сіті, штат Юта) у США.

Інформацію про це опублікували у твіттері кінофестивалю.

Стрічка є частиною спільного проєкту PBS Frontline та Associated Press, що досліджує тему жертв російської агресії в Україні. На фестивалі вона змагалася у номінації World Cinema Documentary Competition з 11 іншими документальними фільмами. 

До знімальної команди, зокрема, входили українські фоторепортери Мстислав Чернов, який став режисером фільму, Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко.

Приїхавши до Маріуполя 24 лютого 2022 року, Чернов і Малолєтка висвітлювали роботу лікарів у місцевих госпіталях, фіксували численні жертви серед цивільного населення та залишили місто 15 березня у складі колони, яка виїхала після відкриття гуманітарного коридору.

Нагадаємо, подивитися стрічку “20 днів в Маріуполі” можна онлайн на сайті кінофестивалю Sundance, попередньо зареєструвавшись 24 та 30 січня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter