Українців вкотре закликали не шукати зниклих безвісти та полонених через телеграм чи фейсбук

Дата: 30 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Українців вкотре закликали не шукати зниклих безвісти та полонених через телеграм чи фейсбук, бо таким чином вони фактично передають неперевіреним особам персональні дані тих, кого шукають.

Про це йдеться у телеграм-каналі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Джерело: “Вечірній Київ”

У повідомленні наголошується, що число телеграм-каналів та сторінок соцмереж, що обіцяють знайти військовослужбовців, які потрапили в полон або зникли безвісти, постійно зростає. Для цього вони просять у рідних та близьких персональні дані та іншу інформацію.

“Втім, чимало таких каналів організовують шахраї або представники спецслужб агресора. Шахраї будуть видурювати у вас гроші. Спецслужбісти будуть маніпулювати вами чи вдаватися до шантажу”, – пояснили в штабі.

Фахівці нагадали, що не можна передавати незнайомцям дані військовослужбовців — адресу проживання, номери телефонів, номер бригади, військову спеціальність, профілі соцмереж, а також місце розташування підрозділу, фото, зокрема з побратимами. Цим можна погіршити становище близької людини.

Насправді ніхто у фейсбуці чи телеграмі не буде займатися пошуками вашої близької людини. Професійно та безплатно це роблять лише фахівці уповноважених державою органів.

У повідомленні нагадали, що Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими має представництва у Львові, Харкові, Вінниці, Миколаєві та Києві.

Записатися на прийом або отримати консультації можна телефоном (номери вказані на офіційному сайті коордштабу в розділі “Контакти”).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Україна використовує штучний інтелект для пошуку зниклих безвісти під час війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter