Українці, які втратили свій врожай через підрив греблі Каховської ГЕС, зможуть отримати виплати

Дата: 04 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Українцям, які втратили свій врожай овочів через підрив окупантами Каховської ГЕС, передбачені виплати у розмірі 3300 гривень за кожну сотку земельної ділянки приватного городу. 

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль

Фото: Костянтин і Влада Ліберови

“На порядку денному сьогодні маємо рішення щодо виплат людям в Херсонській та Миколаївській областях, які втратили свої врожаї через російський теракт на Каховській ГЕС. Внаслідок підриву греблі багато ділянок підтопило й люди втратили свої городи та врожай. Будемо допомагати”, – зазначив він.

Так, максимальна сума допомоги за втрачений врожай складе до 100 тисяч гривень. Для цих потреб український уряд виділив Херсонській та Миколаївській областям 271 мільйон гривень.

У липні Кабінет Міністрів також ухвалив рішення про виділення коштів для внутрішньо переміщених осіб, що постраждали через підтоплення, які спричинив підрив Каховської гідроелектростанції військовими РФ. 

Нагадаємо, що Каховську ГЕС російські війська підірвали вранці 6 червня, вона не підлягає відновленню. Після цього рівень води в селах та містах почав швидко підвищуватися, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра почали евакуацію населення.

Українські посадовці назвали це “найбільшою техногенною катастрофою в Європі за десятиліття”, а західні партнери України висловили обурення, називавши підрив воєнним злочином.

Читайте також: “Жахливий воєнний злочин”: справа про підрив Каховської ГЕС у міжнародних судах

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter