ВПО зможуть отримати компенсації для постраждалих через підрив росіянами Каховської ГЕС

Дата: 08 Липня 2023
A+ A- Підписатися
Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення коштів для внутрішньо переміщених осіб, що постраждали через підтоплення, які спричинив підрив Каховської гідроелектростанції військовими РФ.
 
Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
 
Фото: Поліція Миколаївської області

“Грошову допомогу від держави отримають всі громадяни, які на момент Каховської катастрофи проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення”, йдеться у повідомленні

Раніше матеріальну допомогу в розмірі п’ять тисяч гривень не надавали українцям, які станом на 5 червня 2023 року були зареєстровані як переселенці та отримували кошти на проживання.

Нагадаємо, державне казначейство перерахувало 2,66 мільйона гривень на виплату фінансової допомоги першим 532 мешканцям Херсонської області, постраждалим унаслідок підтоплення, спричиненого підривом російськими військовими греблі на Каховській ГЕС. 

Окрім державної допомоги, жителі постраждалих областей можуть отримати фінансову підтримку від міжнародних організацій. До прикладу, за даними ООН, допомогу в розмірі 6,6 тисячі гривень уже отримали понад 12 тисяч потерпілих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter