Українці, які постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС, можуть подати заяви на допомогу до кінця жовтня

Дата: 06 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

8 тисяч українців, які постраждали внаслідок підриву армією РФ Каховської ГЕС, вже отримали грошову допомогу. Подати заявку на її отримання можна до кінця жовтня.

Про це в ефірі телемарафону розповіла віцепрем’єр-міністерка ‒ міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Наслідки підриву Каховської ГЕС росіянами. Архівне фото. Джерело: ДСНС

Посадовиця зазначила, що виплати “в понад 8 тисяч уже отримали, 9 тисяч подали заявки. Але ми продовжуємо можливість подати заявку…” Всі постраждалі від підриву росіянами Каховської ГЕС до кінця жовтня зможуть подати ці заявки.

За її словами, кожна особа, яка постраждала, може отримати виплати у розмірі 5 тисяч гривень від держави та 6600 від МОМ (Міжнародної організації з міграції).

“І вони отримують. Але, окрім того, постраждалі з-поміж фермерів, ті, хто втратили угіддя, городи, землю, додатково можуть отримати гроші. Щодо фермерів є окрема постанова… Це окремі гроші, і вони теж є“, запевнила віцепрем’єрка.

Нагадаємо, українцям, які втратили свій врожай овочів через підрив окупантами Каховської ГЕС, передбачені виплати у розмірі 3300 гривень за кожну сотку земельної ділянки приватного городу. 

У липні Кабінет Міністрів також ухвалив рішення про виділення коштів для внутрішньо переміщених осіб, що постраждали через підтоплення, які спричинив підрив Каховської гідроелектростанції військовими РФ. 

Нагадаємо, що Каховську ГЕС російські війська підірвали вранці 6 червня, вона не підлягає відновленню. Після цього рівень води в селах та містах почав швидко підвищуватися, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра почали евакуацію населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter