Україна просить екстрадувати з Білорусі 28 бойовиків

Дата: 31 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Україна проситиме Білорусь екстрадувати 28 затриманих під Мінськом бойовиків.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Офіс генпрокурора звернувся до колег з Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт 28 осіб, з яких 9 громадян України. Наразі всім їм оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України)”.

Нагадаємо, що білоруські правоохоронці затримали на території країни 33 бойовиків, які нібито планували влаштовувати провокації напередодні президентських виборів, що мають відбутись 9 серпня. Невдовзі після появи інформації про затримання російський письменник та бойовик Захар Прилєпін, який підтримує так звані “ЛНР” та “ДНР”, повідомив, що серед затриманих у Білорусі людей є члени його батальйону. Останній воював на території України проти українських військових. 

Наразі відомо, що троє з затриманих у Білорусі бойовиків брали участь у конфлікті на Донбасі. За інформацією “Новой газеты”, найвідоміший зі спійманих бойовиків — 42-річний Андрій Бакунович. З 2014-го року чоловік брав участь у бойових діях на боці бойовиків ОРЛО, а після поранення в 2015 році неодноразово літав до Сирії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter