Україна повернула ще 30 тіл полеглих захисників

Дата: 12 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області вчергове відбулась операція з передання тіл загиблих військовослужбовців. Україна повернула тіла 30 своїх захисників. 

Про це повідомили в Мінреінтеграції. 

Фото: Мінреінтеграції

Тіла мають передати родинам військових  для гідного поховання. У міністерстві наголосили, що процес повернення тіл відбувається відповідно до норм Женевської конвенції.

Уповноважений з питань зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко розповів “Суспільному”, що на цей час до України вдалося повернути вже понад 400 тіл, переважно захисників “Азовсталі”. 

“Люди, які розуміли, що їхні рідні могли там загинути, здавали ДНК. Якщо зараз ми будемо забирати більшість людей не з “Азовсталі”, то там буде більше випадків, коли є тіло, але не здали ДНК. Тому коли я веду переговори, то є домовленість із Росією писати хоча б про те, звідки тіло, – Луганський напрямок, Волноваха, Харківський напрямок тощо. Бо дуже багато тіл без документів, ми не знаємо, хто вони”,сказав він. 

Рідні можуть зробити тест на ДНК у будь-якому місті, а результати потрапляють до єдиної бази.

Нагадаємо, що на початку червня  розпочали процедуру ідентифікації більш ніж двох сотень загиблих захисників Маріуполя, які перебували в сховищах заводу “Азовсталь”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter