“Україна поверне додому кожного військовослужбовця”: Ірина Верещук зустрілася з рідними полонених в Маріуполі морпіхів

Дата: 21 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Україна боротиметься за повернення додому кожного полоненого українського військовослужбовця. 

Про це заявила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час зустрічі з рідними полонених морпіхів із 36-ї бригади, які перебували на “Азовсталі”.

Під час зустрічі з рідними полонених морпіхів. Джерело: телеграм-канал Ірини Верещук

“Сьогодні у Будинку офіцерів зустрічалися з рідними полонених морпіхів із 36-ї бригади. У цей непростий та тривожний час щира розмова між владою та рідними військових особливо важлива. Тримаємося разом, зберігаємо спокій, підтримуємо один одного. Ми боротимемося за повернення кожного нашого військового!” — написала Верещук у телеграм-каналі.

Російське міністерство оборони 16 травня повідомило про домовленість щодо вивезення поранених українських військових із заблокованого комбінату “Азовсталь” на окуповану територію Донеччини. Перші автобуси з 264 військовослужбовцями, зокрема 53 пораненими, рушили до Новоазовська та Оленівки.

Згідно із заявами представників Міноборони України та Генштабу, повертати захисників “Азовсталі” додому планують через процедуру обміну. Володимир Зеленський повідомив, що евакуація тяжко поранених українських військовослужбовців з Маріуполя проводилася за участю ЗСУ, військової розвідки, Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН.

Однак вже наступного дня у Росії заявили про плани допитати українських військових у ростовському СІЗО, а також про ідею ухвалити заборону на обмін так званих “нацистських злочинців”. У Держдумі не приховують, що хочуть зробити це, щоб унеможливити повернення українських захисників на батьківщину.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що пресофіцер полку “Азов” Дмитро Козацький з позивним “Орест” поділився коротким відео, яке зробив останнього дня на “Азовсталі” перед тим, як військових вивели на тимчасово окуповані території для майбутнього обміну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter