Україна отримає ще понад 10 тисяч антен Starlink – Михайло Федоров

Дата: 20 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Україна найближчими місяцями отримає додатково понад 10 тисяч антен Starlink, відповідну угоду укладено з компанією Space Exploration Technologies Corp. Ілона Маска.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише ІМІ.

Михайло Федоров. Джерело: УНІАН

Урядовець розповів, що розмовляв з Маском безпосередньо і той нібито запевнив, що й надалі підтримуватиме Україну.

“Коли в нас були відімкнення електроенергії, я того дня написав йому повідомлення, і він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки. Він розуміє ситуацію”, – сказав Федоров.

За його словами, Україна вже отримала близько 22 тисяч антен Starlink з початку повномасштабного наступу Росії в лютому 2022 року.

Попри те що контракту ще немає, уряди кількох країн ЄС готові розділити оплату, сказав він, проте конкретизувати цю інформацію відмовився.

“На сьогодні всі фінансові питання розв’язано”, – сказав міністр.

Він додав, що навесні Україні необхідно буде знайти додаткове фінансування, оскільки “альтернативи супутниковому зв’язку немає”.

Раніше Федоров повідомив про те, що Австрія та Україна підписали меморандум у сфері цифровізації, пріоритетним завдання якого є щонайшвидше відновлення зв’язку на деокупованих територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter