Австрія надасть Україні генератори для роботи серверів на деокупованих територіях

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Австрія та Україна підписали меморандум у сфері цифровізації, пріоритетним завдання якого є щонайшвидше відновлення зв’язку на деокупованих територіях.

Для цього австрійці нададуть партію генераторів для безперебійної роботи серверів та цифрової інфраструктури в цих регіонах, повідомив віцепрем’єр, міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

Джерело: телеграм-канал Михайла Федорова

Він також сказав, що діяльність щодо забезпечення України “старлінками” триває: потрібно ще більше терміналів для підтримки роботи телеком-інфраструктури.

Зі свого боку команда Мінцифри допоможе Австрії досвідом з розбудови цифрової держави. Зараз австрійці працюють над запуском цифрових документів в one-stop shop застосунку Digitales Amt, який працює за схожим на “Дію” принципом, пояснив Федоров.

“Як і Україна колись, вони почали із запуску цифрового водійського посвідчення. Раніше ми поділилися напрацюваннями в напрямі водійського та допомагатимемо з цифровізацією інших документів”, – написав міністр.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що до звільненого від російських окупантів Херсона доправили 210 термінів “Старлінк”. Мінцифри також пообіцяло доставити ще 60 Wi-Fi-точок з інтернетом по всій області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter