Україна не бачить ознак того, що Росія залишає Херсон без бою

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Українське військово-політичне керівництво не бачить ознак того, що російські військові покидають тимчасово окупований Херсон, як про це заявили в російському міністерстві оборони. 

Про це сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк

Двоє чоловіків дивляться на Антонівський міст. Фото: atlanticcouncil.org

9 листопада командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін запропонував міністру оборони Росії Сергію Шойгу залишити правобережну частину Херсонської області разом з Херсоном. Заяву про це зробили в прямому ефірі нібито під час доповіді першого перед другим. 

Російський міністр оборони, коментуючи пропозицію Суровікіна, сказав, що командування “цінує життя та здоров’я російських військовослужбовців”, яке “завжди є пріоритетом”. Полонені російські солдати самі розповідали, як командири, наприклад, розстрілювали їхніх поранених побратимів. У квітні росіянин, якого тримали в Київському СІЗО, сказав Уповноваженій Верховної Ради з прав людини, що, побачивши цей випадок, вирішив здатись у полон. 

“Дії говорять гучніше за слова. Україна не бачить ознак того, що Росія залишає Херсон без бою. У місті зберігається значна частина ru-угруповання, в регіон стягуються додаткові резерви. Україна звільняє території, спираючись на дані розвідки, а не зрежисовані телевізійні заяви”, – зреагував на новини про “російський відступ” з Херсона Подоляк у твіттері. 

Під виглядом “евакуації” вже декілька тижнів окупаційна влада активно вивозить з Херсонщини матеріальні ресурси, культурні цінності, харчі, засоби пересування, медичне обладнання, сонячні станції та заручників.

Не припиняють і примусового вивезення, зокрема, підопічних різних установ та звичайних цивільних мешканців. У будинки примусово виселених мешканців вселяють російських солдатів. 

Нагадаємо, що окупаційна влада на Херсонщині заявила про смерть колаборанта і пропагандиста Кирила Стремоусова.

Фотографія обкладинки: Михайло Подоляк у твіттері 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter