Росіяни готуються вивозити з Херсонщини до Росії сонячні електростанції

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На територіях тимчасово окупованої Херсонщини російська адміністрація збирається вивозити до Росії сонячні електростанції. 

Про це розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Kostyantyn Chernichkin

Вивозити майно збираються за перевіреною на інших окупованих територіях України схемою: спочатку його хочуть “націоналізувати”, а потім переправити до РФ. 

Нині росіяни оголосили у регіоні “ревізію”. Торік повідомляли, що на Херсонщині діють майже пів сотні сонячних електростанцій. 

“Якщо власники майна не з’являться у встановлені строки, щоб засвідчити своє право власності, майно буде “націоналізоване” (викрадене) та передане створеній окупантами фейковій компанії “гуп херсонобленерго”, – розповідають про дії окупантів українські розвідники. 

Розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні, а новини про мародерство росіян на Херсонщині надходять регулярно від самого початку повномасштабного вторгнення РФ. 

Останнім часом частіше почали з’являтись новини про захоплення житлових будинків. Людей примусово виселяють під виглядом “евакуації”, а на їхнє місце вселяють військових або інших росіян, які беруть участь в окупації української землі. Деяких цивільних при цьому ще й викрадають. 

Про один з таких випадків нещодавно повідомляли у поліції Херсонщини. Так, в окупованому обласному центрі цивільні зі зброєю, які назвалися російськими поліцейськими, спочатку размародерили будинок місцевої родини, а потім забрали двох чоловіків у невідомому напрямку. 

Нагадаємо, що російські військові вивозять з Херсонського обласного онкологічного диспансеру обладнання.

Проблема онкологічних захворювань у регіоні стоїть дуже гостро. Торік більш ніж 3% населення області, а саме 31 тисяча мешканців, перебували на обліку в онкологічному диспансері. Щороку медики діагностували та лікували там понад 4,5 тисячі нових випадків онкології. 

Фотографія обкладинки: enisolar.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter