З Херсонського обласного онкодиспансеру росіяни вивозять обладнання

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові вивозять з Херсонського обласного онкологічного диспансеру обладнання. 

Про це розповів голова Херсонської облради Олександр Самойленко

Фото: Херсонський обласний онкологічний диспансер

Торік на Херсонщині більш ніж 3% населення області, а саме 31 тисяча мешканців, перебували на обліку в обласному онкологічному диспансері. Там щороку діагностували та лікували понад 4,5 тисячі нових випадків онкології. 

За словами Самойленка, росіяни вивозять кроковий випромінювач, який використовували для лікування хворих.

“Це вже якесь кощунство, вони кидають своїх людей, поранених, живими закопують солдатів у могили, але речі державних підприємствах вивозять”, – говорить Самойленко. 

Херсонське видання “МОСТ” раніше повідомляло, що нині в обласному диспансері залишилися лише один хірург, завідувач та гінеколог. Також публікували фотографії, як росіяни виносять із закладу коробки, ймовірно, з медичними препаратами.  

Фото: МОСТ

Розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. Новини про мародерство росіян на Херсонщині надходять регулярно, зокрема про викрадення медичного обладнання.

Так, у вересні поліція повідомляла про викрадення окупантами трьох швидких у Херсоні. Після оголошення так званої “евакуації” про вивезення швидких з міста повідомляли й тамтешні мешканці. 

Крадуть росіяни також техніку журналістів. Нещодавно вони побачили, як через Дніпро росіяни переправляють їхній автомобіль з майном “Суспільного”.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Мелітополі російська адміністрація заявила про старт процесу “реєстрації автівок”. Місцеві журналісти кажуть, що під виглядом “реєстрації” в містян та бізнесу вилучатимуть майно. 

Фотографія обкладинки: Херсонський обласний онкологічний диспансер 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter