Мешканці Херсонщини повідомляють у поліцію про захоплення росіянами їхніх будинків

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові продовжують терор проти місцевого населення на Херсонщині, зокрема виганяють з помешкань людей, щоб заселитися туди самим. 

Про це повідомили в поліції Херсонської області. 

Ілюстративне зображення. Фото: Поліція Херсонщини

Так, у Херсоні до приватного будинку вдерлася група озброєних цивільних, які назвалися працівниками російської поліції. Вони вигнали родину на вулицю, провели незаконний обшук, після чого вивезли в невідомому напрямку двох чоловіків.

Викрали в родини й автомобіль з документами на нього, а з будинку – всі цінні речі.

Жителі сіл Скадовського району повідомляють, що в їхні будинки самовільно заселяються російські військові та користуються їхнім майном. Викрадають окупанти й сільськогосподарську техніку, автомобілі, відбирають у людей документи на земельні ділянки та житлові приміщення.

З Генічеського району надходять повідомлення, що до квартир та будинків заселяються представники окупаційної поліції.

Напередодні в Генштабі ЗСУ казали про практику виселення росіянами цивільних на Херсонщині. До прикладу, у Каховці тих, хто живе вздовж берега Дніпра, виселяють, а навколо будинків обладнують інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження. 

Про заселення російських військових та вчителів у квартири в Херсоні, з яких поїхали господарі, місцеві повідомляли ще навесні. 

Нагадаємо, що розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter