Україна готується до відкриття перших КПВВ на лінії розмежування

Дата: 02 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Після 10 червня планують відкрити перші контрольні пункти в’їзду / виїзду (КПВВ) на лінії розмежування в зоні проведення ООС.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, передає сайт президента. 

В офісі Зеленського нагадали, що адаптивний карантин наразі запроваджено в усіх областях України, окрім трьох – Львівської, Рівненської та Чернівецької, і майже скрізь відбувся перехід до третього етапу пом’якшення обмежувальних заходів.

Нагадаємо, 14 березня 2020 уряд України ухвалив розпорядження № 291-р, яким запровадив обмеження перетину адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом.  

Після введених обмежень українські правозахисники звернулися до РНБО та Міністерства з питань реінтеграції з проханням не ізолювати тимчасово окупованих територій Донеччини, Луганщини та Криму, оскільки це загрожуватиме життю та здоров’ю їхніх мешканців. Згодом уряд дозволив Держприкордонслужбі пропускати українців через адміністративну межу з Кримом в обидва напрямки “за наявності гуманітарних потреб”. 27 березня Росія запровадила дзеркальні обмежувальні заходи на Кримському півострові. 

Раніше ZMINA повідомляла про результати соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології. Відповідно до них, 43 % українців вважають, що необхідно пропускати мешканців непідконтрольних українському уряду територій на підконтрольну для лікування коронавірусної хвороби. Ще 20% вважають, що робити це треба в деяких критичних випадках.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter