Російські прикордонники перестали пропускати кримчан на материкову частину України

Дата: 30 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Так зване Прикордонне управління ФСБ Росії в Криму тимчасово заборонило кримчанам та росіянам виїжджати на територію материкової України через пункти пропуску на адміністративному кордоні у зв’язку із ситуацією з поширенням коронавірусу.

Про це повідомили російські силовики.

Виняток становлять люди, які виїжджають у зв’язку зі смертю близького родича, за умови наявності копії свідоцтва або довідки про смерть, а також документа, що підтверджує ступінь споріднення. Водночас жителі з кримською реєстрацією зможуть в’їхати на територію півострова без обмежень.

Нагадаємо, що з 28 березня Україна ввела обмеження на в’їзд і виїзд до району проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. Обмеження уряд запровадив і на перетин КПВВ з окупованим Кримом. Правозахисники вже встигли звернутися до РНБО та Міністерства з питань реінтеграції з проханням не ізолювати тимчасово окуповані райони Донеччини й Луганщини та Крим, оскільки це загрожуватиме життю та здоров’ю їхніх мешканців. 

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter