Учасники ПВК “Вагнер” вербують на війну українських в’язнів, вивезених до окупованого Криму з тимчасово захоплених територій

Дата: 28 Січня 2023
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабної війни росіяни вивезли з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей до Криму 3,5 тисячі засуджених за кримінальні злочини, які перебували в українських в’язницях до початку вторгнення. Наразі окупанти намагаються примусити в’язнів вступити до ПВК “Вагнер”.

 Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Фото з відкритих джерел

За даними ЦНС, російські загарбники перевезли ув’язнених усупереч їх волі до окупованого Криму, де тепер “вагнерівці” проводять агітацію щодо вступу до ПВК.

“Зауважимо, що йдеться про тих бранців, які були засуджені в Україні за кримінальні злочини й перебували у в’язницях до початку повномасштабного вторгнення. Натомість росіяни продовжують утримувати на “підвалах” українців, яких підозрюють у нелояльності до влади”, – йдеться у повідомленні.

ЦНС стверджує, що більшість бранців відмовляється укладати контракт. Для того, щоб їх примусити, окупанти створили для в‘язнів нестерпні умови.

Раніше ZMINA повідомляла, що у виправній колонії №1 Сімферополя окупанти вербують засуджених за кримінальними статтями в’язнів, щоб вони воювали проти України в складі Збройних сил РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter