У омбудсмана презентували серію мультфільмів “Ти і поліція”

Дата: 05 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Сьогодні під час проведення круглого столу у секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини було презентовано кілька серій анімаційних мультфільмів “Ти і поліція” (для підлітків віком від 16 до 18 років).

Як повідомили в прес-службі Уповноваженого, мультсеріал висвітлює найбільш розповсюджені ситуації, з якими може стикнутися підліток у своєму спілкуванні з поліцією. Фільм нараховує шість типових сюжетів: “Відчиніть! Поліція!”, “Пред’яви паспорт! Виверни кишені!”, “Терміново прийди до слідчого!”, “Тебе затримано за адміністративне правопорушення!”, “Поліцейська жорстокість”.

Мультфільми підготовлені студією Real Stories Production спільно з Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів за фінансової підтримки програми “Матра” Посольства Королівства Нідерландів в України.

“Наші партнери підготували серію навчальних мультфільмів “Ти і поліція”, метою яких є підвищення правової обізнаності молоді. Вони містять правові рекомендації, як взаємодіяти і поводитися підліткам із правоохоронцями у найбільш типових ситуаціях. Це дуже корисний матеріал, перевагою якого є розважальна складова, цікава форма подачі матеріалу, а також можливість для подальшого обговорення окреслених ситуацій, обміну досвідом між підлітками і вчителями, дорослими”, – зазначила Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська.

Під час круглого столу виконавчий директор Асоціації УМДПЛ Вадим Пивоваров розповів про мету та ідею створення мультиплікаційних фільмів “Ти і поліція”.

“Низький рівень правової свідомості молоді, незнання своїх прав і свобод, несприйняття правоохоронцями підлітків як осіб, наділених тим же обсягом прав і свобод, що й дорослі, робить цю групу однією з найбільш вразливих. Саме цим зумовлена актуальність анімаційного фільму, а відповідно, і необхідність його використання у навчальних цілях. Над його створенням ми працювали 15 місяців і намагалися зробити його у доступній, цікавій формі”, – зауважив Вадим Пивоваров.

Учасники круглого столу також обговорили можливість використання презентованого відеоматеріалу під час навчання молоді правам людини в рамках “Тижня права”, зокрема з використанням методичного порадника, підготовленого Асоціацією УМДПЛ.

Серія мультиплікаційних фільмів “Ти і поліція” доступна для перегляду та скачування на офіційному Youtube-каналі Уповноваженого.

” width=”640″ height=”480″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

” width=”640″ height=”480″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

” width=”640″ height=”480″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter