У Криму учасники одиночних пікетів отримують “неправомірні” повістки – юристка

Дата: 24 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Понад 10 повісток отримали кримські активісти в Сімферопольському, Совєтському районах та Старому Криму, які в жовтні влаштували одиночні пікети проти репресій на півострові.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на юристку Лілю Гемеджі.

Ліля Гемеджі

Активістів просять з’явитися в органи МВС Росії для складання адміністративного протоколу за статтею 20.2 частина 5 Кодексу про адміністративні правопорушення Росії. Такі виклики є неправомірними, зазначила правниця.

“Повістки не відповідають встановленій формі. Поодинокі пікети проходили 14 жовтня, зараз листопад. Кодексом про адміністративні правопорушення передбачено складання протоколів в день виявлення правопорушення. Є таке застереження – після закінчення адміністративного розслідування. Але про таке розслідування має бути винесено ухвалу і про це мають повідомити особу, щодо якої ведеться розслідування. Поліцейські порушили вже всі терміни, намагаються реанімувати ситуацію і щось сфабрикувати заднім числом”, – пояснила Гемеджі.

14 жовтня в Криму відбулася низка одиночних пікетів проти репресій силовиків щодо кримських татар, мусульман в окупованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter