У київській школі запровадили сортування сміття та привчають дітей робити це свідомо

Дата: 19 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У київській школі №232 сьогодні стартував освітній проект Kyiv School Recycling, у межах якого сортуватимуть сміття та проводитимуть інформаційну роботу з учнями.

Фото: Євгенія Задорожна

Про це повідомляє кореспондентка Центру інформації про права людини.

Це перший навчальний заклад в Оболонському районі столиці, який долучився до програми сортування сміття.

У межах проекту на території школи два тижні тому були встановлені контейнери для збору побутових відходів різного виду: папір, скло та пластик. Для учнів провели інструкцію, як правильно сортувати сміття та розповіли про можливості заробітку на цій справі.

Фото: Євгенія Задорожна

“У такий спосіб ми можемо вирішити проблему фінансового забезпечення. Кошти, хоч вони і будуть невеликі, але протягом року вони акумулюються. Наше шкільне самоврядування вирішить, куди ці гроші будуть витрачати. Це може бути екскурсія, благодійність та преміювання учнів, які гарно навчаються та мають активну громадянську позицію”, – зауважила директорка школи Вікторія Рижова.

За її словами, в планах влаштувати челенджі “днів чистоти” для інших шкіл, які долучатимуться до проекту. Акція полягає в тому, що в конкретні дні будуть сортувати сміття за певним видом: у середу учні приноситимуть папір, а в п’ятницю – пластик.

Фото: Євгенія Задорожна

Разом з адміністрацією школи співорганізаторами проекту стали почесний президент ГО “Центр розвитку міста Києва” Людмила Костенко, депутат Київради Сергій Волков та голова ГО “Друге життя” Євген Кузик.

До програми роздільного сортування сміття школа готувалася два роки. Батьки учнів також долучилися до ініціативи після проведення шкільного заходу Family Fest.

Залежно від того, як будуть наповнюватися контейнери, сировину вийматимуть та складатимуть у спеціальні бокси.

Планується, що один раз на місяць школа викликатиме представників “Київміськвторресурсу” для зважування та вивезення сміття на подальшу переробку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter