У Києві мітингувальники погромили “Сбєрбанк” та салон краси біля офісу Медведчука

Дата: 22 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Учасники акції до річниці Революції Гідності розбили вікна в будівлі на вулиці Велика Васильківська, 23 Б, де, за їхніми словами, розташований офіс організації Віктора Медведчука “Український вибір”.

Радикально налаштовані мітингувальники прийшли до офісу Медведчука за закликами командира батальйону ОУН Миколи Коханівського. Перед цим вони підпалили шини під час віче на Майдані Незалежності.

Учасники протесту розбили вікна першого поверху будівлі, де знаходиться офіс Медведчука, та кинули туди запальну суміш.

Попри те, що керівники націоналістичних організацій закликали всіх повернутися на Майдан, деякі люди продовжили бити вікна.

За кілька хвилин правоохоронці відтіснили протестувальників, приїхали пожежники, і люди почали розходитися.

У той же час в районі станції метро Площа Льва Толстого учасники акції трощили вікна та двері офісу російського “Сбєрбанку”. Правоохоронці затримали кількох осіб.

В свою чергу організація “Український вибір” поширила заяву, у якій назвала дії мітингувальників “фізичною розправою над тими, хто намагається мирними шляхом врегулювати конфлікт на Донбасі,” зшити “країну і припинити озброєний конфлікт”.

В “Українському виборі” розцінюють події біля свого офісу в центрі Києва, як фізичну розправу з боку “партії війни”.

При цьому в “Українському виборі” відзначають, що правоохоронці “поводяться по відношенню до радикалам вкрай коректно, не заважаючи їм громити приміщення, влаштовувати підпали в будівлях”.

За матеріалами “Української правди”, “5 каналу” та “Інтерфаксу”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter