У жіноче купе “Укрзалізниці” провідниця пропустила чоловіка і намагалася переконати пасажирок, що це не суперечить правилам

Дата: 05 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

“Укрзалізниця” потрапила в черговий скандал через чоловіка, який придбав квиток у жіноче купе. Провідниця пропустила його у вагон і намагалася переконати пасажирок, щоб ті пустили його в купе, бо він начебто має повне право їхати з ними. 

Про інцидент у соцмережах розповіла одна з пасажирок, на імʼя Анастасія, оприлюднивши відео з місця події.

Скриншоти з відео

На відео чути, як пасажирки потяга Запоріжжя – Ясіня перепитують у провідниці, чи може чоловік їхати в жіночому вагоні. Та відповідає, що йому продали такий квиток і це не вона “привела його сюди”.

Пізніше працівниця потяга сама попросила показати, де написано, що чоловік не може бути в жіночому купе.

“Найцікавіше було почути аргументацію провідниці: “Ну нічого страшного, хай чоловік дівчат розважає. Чого він не може їхати з вами?” – розповіла Анастасія.

Згодом сам чоловік заявив, що незгодні з його квитком жінки можуть “злізти й піти в інше купе”. Провідниця також почала стверджувати, що впровадження жіночих купе – це неадекватно.

Крім того, чоловік іронічно додав, що відмовився б від свого квитка, “якби це був вагон для голубих”, бо побоювався б того, що до нього нібито могли б чіплятися вночі.

Скриншоти з відео

На записі також чути, як чоловік кричить: “Розкудкудакались у своєму курятнику! Жінки, які постарше, взагалі нормально б сприйняли. А он ті дві якійсь молоді… Що, вони голі по вагону будуть ходити?”

Зрештою, після скарг на гарячу лінію пасажира вивів начальник потяга. В “Укрзалізниці” відреагували на публікацію в соцмережах. Там зазначили, що застосунок, де продають квитки до жіночих купе, видає чітке попередження, що це місця для жінок. Однак чоловік, який купив у таке купе квиток, свідомо проігнорував попередження, і його не мали допустити у вагон. Натомість провідниця повинна була знайти йому альтернативне місце в іншому вагоні.

В “Укрзалізниці” кажуть, що зараз триває внутрішнє розслідування, де оцінюють коректність дій бригади провідників.

“Вже зараз можемо констатувати, що за всіма протоколами ситуацію потрібно було вирішити до посадки, а не після. Жіночі купе створені для безпеки і комфорту жінок, і залізниця просить з повагою ставитися до наявних правил”, – йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, що ідентична ситуація трапилася й у липні минулого року. Тоді пасажиркам, які купили квитки у жіноче купе “Укрзалізниці”, довелося пересісти в інший вагон, оскільки в купе їхав чоловік. Провідниця наголошувала на тому, що нібито, згідно з наказом, жіночими можуть бути “тільки перші три купе” у вагоні. Проте сам наказ не продемонструвала.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter