“Укрзалізниця” продала квиток у жіноче купе чоловіку: пасажиркам довелося піти

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Пасажиркам, які купили квитки в так зване жіноче купе “Укрзалізниці” (УЗ), довелося пересісти в інший вагон, оскільки в купе їхав чоловік. 

Про це написала ЛГБТ-активістка Марина Герц на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: УНІАН

“Купили квитки в жіноче купе, доплатили гроші, а в нас тут є чоловік. І яке можливо урегулювання, на вашу думку?” – написала вона й відмітила в повідомленні “Укрзалізницю”.

Згодом активістка доповнила публікацію, розповівши, що провідниця перевела пасажирок до жіночого купе в інший вагон. Водночас, за словами Герц, працівниця УЗ наголошувала на тому, що нібито, згідно з наказом, жіночими можуть бути “тільки перші три купе” у вагоні. Проте сам наказ не продемонструвала.  

Представники компанії під публікацією активістки перепросили за такий сервіс і пообіцяли розібратися в ситуації.

Водночас тут пояснили, що поодинокі випадки помилкового придбання квитків до жіночих купе чоловіками вже фіксували. Проте пересадити мали не пасажирок.

“Тут схоже на те, що бригада не до кінця розібралася”, – йдеться у відповіді залізничної компанії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що перші рейси з жіночими купе, за інформацією УЗ, пройшли “без вторгнень і провокацій”. 

Також у компанії розповіли, що декілька квитків до жіночих купе “таки було помилково продано чоловікам”. Тоді тут відзвітували, що причину цього знайшли та усунули.

Нову послугу, що дозволяє жінкам обирати місця для поїздок у купе, де будуть лише сусідки, акціонерне товариство “Українська залізниця” почало тестувати в червні 2023 року на чотирьох напрямках: Харків – Львів, Дніпро – Трускавець, Київ – Ужгород, Київ – Кривий Ріг.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter