У Запорізькій області російські окупанти утримують у полоні понад 100 мирних жителів

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися
У Запорізькій області щонайменше 103 цивільних мешканці утримують у заручниках російські окупаційні війська.
 
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Запорізьку ОВА.
 
Фото з відкритих джерел

Всього в регіоні зафіксували вже 238 випадків викрадення цивільних людей з боку окупаційних військ. Однак 135 людей уже вдалося звільнити з полону.

Раніше очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещукповідомляла, що росіяни намагалися обміняти українських цивільних на російських військовополонених. Це заборонено Женевською конвенцією.

Російська сторона спочатку планувала використовувати вивезених насильно українців для подальшого обміну. Однак Україна відмовилася й вимагає від РФ повернути захоплених українських цивільних громадян.

За останні два місяці лише в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни викрали понад 200 людей, вони також продовжують масово викрадати чоловіків призовного віку. Окупанти затримують людей і на блокпостах, і просто посеред міста.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. 5 ранку”, до якої входить й Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Ми просимо надсилати інформацію і докази про такі злочиниі у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, ви можете повідомити про них нам на адресу: tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter