У Запоріжжі запускають безкоштовний медичний хаб для переселенців з області

Дата: 05 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

7 квітня, у пʼятницю, у Запоріжжі запускають Медичний хаб для переселенців з тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області.

Про це повідомили на сторінці проєкту.

Фото: Інтерфакс-Україна

“Вже цієї п’ятниці запускаємо Медичний хаб для переселенців з усіх тимчасово окупованих територій Запорізької області. Він буде працювати раз на тиждень у форматі Дня здоров’я на базі відкритого простору допомоги “Саме тут” у Запоріжжі”, – написав міський голова Мелітополя Іван Федоров..

Так, 7 квітня хаб працюватиме з 9:00 до 15:00.

Щотижня ВПО, що нині мешкають в обласному центрі, зможуть отримати консультацію сімейного лікаря, невролога, дитячого кардіолога, дитячого гастроентеролога та педіатра. 

Лікарі з Мелітополя надаватимуть переселенцям такі послуги, як виписування рецептів, видавання медикаментів за наявності, вимірювання тиску та рівня цукру в крові, пульсоксиметрія. 

Крім того, у хабі видаватимуть скерування до вузькоспрямованих спеціалістів та проводитимуть тестування на COVID-19. У разі призначення лікарів центру в маніпуляційному кабінеті здійснюватимуться ін’єкції.

Нагадаємо, що в лютому цього року Товариство Червоного Хреста України відкрило перший в країні мобільний хаб – у Камʼянці-Подільському. Він доставлятиме тим, хто потребує допомоги, харчі та засоби гігієни, проводитиме заходи щодо психосоціальної підтримки людей, а мобільні медичні бригади надаватимуть медичні послуги.

Читайте також: “Допомагаємо адаптуватися на новому місці та самореалізуватися”: як діє безпечний простір для жінок та дітей у Запоріжжі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter