У Кам’янці-Подільському Червоний Хрест відкрив перший в Україні мобільний хаб

Дата: 20 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Товариство Червоного Хреста України відкрило перший в країні мобільний хаб – у Камʼянці-Подільському.

Про це Червоний Хрест повідомив у фейсбуку.

Фото: Червоний Хрест України

“Мобільний хаб – це доступ до різних видів допомоги від Червоного Хреста України у віддалених населених пунктах Хмельницької області. Поки що такий хаб уперше запущений у Кам’янці-Подільському”, – йдеться в повідомленні.

Так, мобільний хаб виїжджатиме до різних населених пунктів для надання допомоги пенсіонерам, людям з інвалідністю, які через стан здоров’я не можуть приїхати по неї до міста.

Фото: Червоний Хрест України

Як розповіли в Червоному Хресті, мобільний хаб доставлятиме тим, хто потребує допомоги, гуманітарну допомогу (харчі, засоби гігієни), проводитиме заходи щодо психосоціальної підтримки людей, а мобільні медичні бригади надаватимуть медичні послуги.

“Серед людей, які отримують допомогу, багато внутрішньо переміщених осіб. Адже, тікаючи від війни, люди шукали прихисток не тільки у великих містах, а й у невеликих населених пунктах, щоб бути в безпечнішому місці і якомога далі від обстрілів”, – додали в організації.

Фото: Червоний Хрест України

Нагадаємо, що в Україні під час повномасштабного російського вторгнення міжнародні та волонтерські організації взяли на себе підтримку деяких психоневрологічних та геріатричних закладів. 

Так, на Волині Товариство Червоного Хреста України та волонтери повністю взяли на себе оплату комунальних послуг шести таких закладів, а психоневрологічним інтернатом на Рівненщині опікуються будівельники-волонтери, які провели ремонт мереж та приміщень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter