Міжнародні та волонтерські організації взяли на себе підтримку деяких психоневрологічних та геріатричних закладів в Україні

Дата: 20 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

В Україні під час повномасштабного російського вторгнення міжнародні та волонтерські організації взяли на себе підтримку деяких психоневрологічних та геріатричних закладів. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Віталій Коваль

Так, на Волині Товариство Червоного Хреста України та волонтери повністю взяли на себе оплату комунальних послуг шести таких закладів, а психоневрологічним інтернатом на Рівненщині опікуються будівельники-волонтери, які провели ремонт мереж та приміщень.

За словами віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук, заклад на Рівненщини ще й отримує допомогу від представництва ООН в Україні, МБФ “Melaiz each life mattezs”, ГО “Волинський ресурсний центр” та інших.

“Я дуже вдячна за те, що змогли скоординуватися та направити свої зусилля на підтримку вразливих категорій населення. Це гарний приклад співпраці. В час викликів нам украй важливо гуртуватися та допомагати одне одному. І сьогодні, і завтра, і до Перемоги – єдність передусім”, – подякувала волонтерам та активістам Верещук. 

Ілюстраційне зображення Петриківського обласного геріатричного пансіонату. Фото: te.20minut.ua

Деякі підопічні геріатричних пансіонатів після початку повномасштабного російського вторгнення стали волонтерами. До прикладу, видання “Новинарня” розповідало про Луцький геріатричний пансіонат: мешканці від 24 лютого ліпили вареники на фронт, потім плели маскувальні сітки, а нині – готують сухпайки. 

Нагадаємо, що ще до початку російського вторгнення ZMINA розповідала, в яких умовах живуть мешканці будинку для літніх на Київщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter