У Ялті туристам закрили доступ до пляжу санаторію, де відпочивають російські силовики

Дата: 17 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованій Ялті туристам закрили доступ до пляжу санаторію “Родина” (“Батьківщина”), який використовується для відомчого відпочинку російських силовиків і контролюється слідчим комітетом РФ.

Про це повідомила очільниця окупаційної влади міста Яніна Павленко, пише видання “Крим.Реалії”.

Санаторій “Батьківщина” в окупованій Ялті. Фото з відкритих джерел

Прохід можливий тільки для місцевих жителів. Пояснили рішення про закриття доступу “вимогами антитерористичної безпеки”. 

Але й для місцевих жителів похід на пляж ускладнився. За словами Павленко, для відвідування пляжу їм необхідно принести оригінал паспорта та дві його ксерокопії. На одній з них поставлять печатку для подальшого проходу.

За даними журналістів “Крим.Реалії”, санаторій для російських слідчих створили на базі санаторію “Україна”, що працював задовго до окупації півострова 2014 року.

Після того як санаторій передали у відання російським силовикам, місцеві жителі кілька разів стикалися з проблемою доступу до парку, через який повз санаторні корпуси проходить дорога до пляжу.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Криму окупанти збільшили кількість вогневих точок на курортних територіях.

На окупованому півострові 1 травня 2024 року стартував курортний сезон, але окремі курортні регіони не будуть доступні туристам, як і в попередні роки через дислокацію тут російських військових.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter