У Великій Британії заарештували 11 футбольних фанатів за расистські образи у соцмережах

Дата: 06 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Великій Британії триває розслідування справи про расистські образи в соцмережах щодо футболістів збірної Англії після поразки в фіналі Євро-2020. Наразі заарештували 11 осіб.

Їх підозрюють у расистських образах футболістів Маркуса Рашфорда, Джейдона Санчо і Букайо Сака, пише CNN.

Джерело: pixabay.com

У межах розслідування британська поліція отримала понад 600 звітів від приватних осіб, благодійних організацій, клубів тощо, з них 207 стосуються кримінальних злочинів. 123 акаунти, на яких розміщували образливі повідомлення, належать особам за межами Британії. Правоохоронці повідомили, що передадуть дані до відповідних країн.

34 акаунти виявили в самій Великій Британії, власники 11 з них вже заарештовані.

“Є люди, які вірять, що можуть сховатися за профілем в соцмережах і уникнути покарання за такі огидні коментарі. Їм потрібно ще раз подумати”, – заявив головний констебль, керівник футбольної поліції Національної ради начальників поліції Марк Роберт.

Він також додав, що складність розслідування зловживань у соціальних мережах не можна недооцінювати.

Раніше уряд Британії заявляв про намір домогтися від найбільших технологічних компаній передання персональних даних людей, які розмістили в соцмережах расистські висловлювання на адресу темношкірих футболістів після програшу збірної Англії на Євро-2020, для того, щоб ті “відчули наслідки в реальному житті”.

Поведінку англійських уболівальників рішуче засудили прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і Футбольна асоціація Англії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter