У Великій Британії надали притулок представникам ЛГБТ-спільноти з Афганістану

Дата: 31 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися
Понад два десятки афганців, представників ЛГБТ-спільноти вперше прийняла Велика Британія. Це люди, яким довелося покинути Афганістан після приходу до влади бойовиків ультрарадикального ісламістського руху “Талібан”.

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на сайт британського уряду.

Фото з відкритих джерел

У британському уряді сподіваються, що цей приїзд стане першим із багатьох, завдяки яким представники ЛГБТ-спільноти з Афганістану “зможуть почати нове життя”.

Пріоритет надаватимуть тим, хто співпрацював в Афганістані з британцями, а також виступав за права людей, демократичні цінності та свободу слова.

Загалом у Велику Британію прибула група із 29 людей. Це сталося завдяки зусиллям Міністерства закордонних справ та правозахисних організацій.

“Велика Британія — затятий захисник свободи та права всіх людей бути самими собою і любити того, кого вони хочуть, без переслідувань. Ми відіграли ключову роль у виведенні цих людей і продовжимо робити все можливе, щоб допомогти афганцям із групи ризику покинути країну”, — сказала міністерка закордонних справ та міністерка у справах жінок і рівних можливостей Елізабет Трасс.

Як розповіли у британському уряді, після приходу до влади талібів місцева ЛГБТ-спільнота стала однією з найбільш вразливих у країні. Там їм загрожують переслідування, дискримінація та навіть насилля.

Нагадаємо, 21 жовтня таліби напали на журналістів, які висвітлювали мітинг під гаслом “За працю, хліб і освіту”, організований групою жінок у столиці Афганістану Кабулі.

Група з 20 жінок вийшла на вулиці Кабула, щоб захистити свої права, оскільки з приходом талібів до влади в країні відвідувати середні школи дівчаткам дозволено лише в п’яти провінціях Афганістану з 34, а більшості жінок наказано не повертатися на роботу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter