У ВАКС засекретили угоду з ексміністром екології Миколою Злочевським

Дата: 06 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Вищому антикорупційному суді засекретили вирок про угоду з міністром екології та природних ресурсів часів Януковича Миколою Злочевським у справі підкупу керівництва НАБУ і САП.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Скриншот з реєстру судових рішень
У реєстрі йдеться про те, що інформація про даний вирок заборонена для оприлюднення згідно з пунктом чотири частини першої статті 7 закону України “Про доступ до судових рішень”.

1 серпня пресслужба САП повідомила, що Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором САП та Злочевським у справі підкупу керівництва НАБУ і САП, а також наклав на нього штраф у чотири тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повідомлялося, що за результатами співпраці з прокурорами САП Злочевський сплатив 500 млн грн на допомогу ЗСУ для проєкту “Армія дронів”. Також він надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн грн.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляли про безпрецедентний опір з боку окремих осіб Офісу генерального прокурора та Печерського районного суду міста Києва, через який Злочевський може уникнути відповідальності за тяжкий корупційний злочин.

Фотографія обкладинки: РБК-Україна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter