У ТЦК Кривого Рогу внаслідок “різкого погіршення стану здоров’я” помер військовозобовʼязаний

Дата: 07 Травня 2024
A+ A- Підписатися

5 травня, у неділю, на території Саксаганського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Кривого Рогу помер військовозобов’язаний унаслідок “раптового різкого погіршення стану здоров’я, яке супроводжувалось ознаками епілептичного нападу”.

Про це повідомили в ТЦК Дніпропетровської області 7 травня.

Фото: logoboom / Depositphotos

“Була негайно викликана швидка медична допомога, до прибуття якої військовозобов’язаному надавалась домедична допомога. Співробітники патрульної поліції, які прибули за викликом, констатували біологічну смерть без ознак фізичного впливу”, – йдеться в дописі установи.

За фактом смерті чоловіка тривають слідчі дії правоохоронних органів.

Раніше ZMINA писала, що у квітні в Закарпатській області дорогою до навчального центру у військовозобов’язаного стався епілептичний напад і він помер.

Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу військовозобов’язаному, у якого стався напад, і викликав швидку допомогу. Однак медики не встигли. Обласний військкомат призначив службову перевірку за цим фактом.

Уповноважений Верховної Ради України Дмитро Лубінець зазначив, що померлий військовозобов’язаний, згідно з довідкою ВЛК, був визнаний придатним до військової служби.

Подібний інцидент трапився 27 лютого, коли близько 17-ї години непритомного 49-річного мешканця Чортківського району швидка доправила до місцевої лікарні з території ТЦК. У прокуратурі кажуть, що медики діагностували в чоловіка черепно-мозкову травму, але в поліції кажуть, що лікарі діагностували “напад судом, анамнез епілепсія”. Зрештою він помер.

Зʼясувалося, що 25 лютого чоловік прийшов до ТЦ, щоб звірити військово-облікові документи та пройти військово-лікарську комісію, але останнє не зміг зробити “через алкогольну інтоксикацію”, як переконують правоохоронці. 

Правоохоронці відкрили провадження за фактом ймовірного перевищення влади чи службових повноважень військовослужбовцями ТЦК та СП у місті Бучач на Тернопільщині.

Нагадаємо, що покійного головного редактора журналу “Футбол” Артема Франкова викликали повісткою до Оболонського ТЦК для звіряння облікових даних та проходження медичного огляду. У ТЦК підтвердили, що випадки помилкового надсилання повісток не є одиничними. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter