У соцмережах розкритикували пост Latexfauna, звинувативши гурт у сексуалізації школярок

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Український гурт Latexfauna зіткнувся з критикою в соціальних мережах через свій пост в інстаграмі, присвячений 1 вересня. У дописі під назвою “Яка ти однокласниця?” розмістили фото з обличчями учасників гурту, згенерованими за допомогою штучного інтелекту, в образі школярок. Там також додали підписи, які містили сексуальний підтекст.

На це звернуло увагу видання “Wonderzine Україна”.

Серед підписів до фото були такі варіанти: “Ліна, злісна принципова незайманка”, “Аліна – дівчина з найкрасивішою сракою” та “Лєна. Подейкують, шо оральниця, а на самом дєлє ноу”.

Цей пост спричинив обурення серед користувачів соцмереж. Зокрема, гурт звинувачували в сексуалізації підлітків, мізогінії та сприянні шкільному булінгу. У відповідь на критику Latexfauna заявив, що їхній пост був “вищим гумором”.

Після хвилі негативних коментарів гурт опублікував ще один пост під назвою “Який ти однокласник?”. Проте користувачі в коментарях зауважили, що замість вибачень гурт продовжив навішувати ярлики та демонструвати непрофесіоналізм.

Деякі коментарі вказували на те, що присутність подібного посту і щодо хлопців не виправдовує попередній допис, оскільки і дівчата, і хлопці є дітьми, тому такі жарти щодо них є недоречними. В іншому коментарі користувачі висловили подив, що замість вибачень гурт обрав принизити також і чоловіків.

Директор гурту Latexfauna Борис Гінжук зазначив, що допис нібито був відсиланням до пісні “Cherkaschyna” і спробою висміяти стереотипні плітки, які поширюються в школах.

“Ми гурт, який постійно сексуалізує як чоловіків, так і жінок. Ми не бачимо в цьому нічого поганого. Тож наступним постом про однокласників ми показали, що урівноважуємо статі в диспуті про об’єктивації. Ба більше, ми вважаємо, що в Україні замало сексуалізують чоловіків”, – заявив Гінжук.

Станом на вечір 3 вересня цих постів на інстаграм-сторінці Latexfauna вже немає: їх видалили чи приховали.

Нагадаємо, що раніше ZMINA також писала про випадки мови ворожнечі в серіалі “Встигнути до 30”, просування чоловіками заборони абортів у шоу “Трендсеттер” та мізогінні висловлювання в шоу “Мекнув – питайте”

Фото обкладинки: Слух

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter