У штабі ООС пояснили, на кого поширюються обмеження щодо пересування на Донбасі

Дата: 31 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Для осіб, які мають реєстрацію в Донецькій або Луганській областях, не запроваджується додаткових обмежень на пересування в межах та між цими областями.

Про це розповіли в штабі ООС, відповідаючи на найактуальніші запитання, що надходять від українців на гарячу лінію. 

#ООС #Операція_ОСУ зв’язку з великою кількістю звернень громадян щодо запровадженого режиму із запобігання поширенню і…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Понеділок, 30 березня 2020 р.

Українці з реєстрацією в Донецькій або Луганській областях, як розповіли в штабі, мають право проїжджати на ці території з боку Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

“Мешканцям Донецької та Луганської областей рекомендується без вагомих причин не залишати райони постійного проживання”, – додали військові. 

Окрім цього, право на в’їзд на територію Донецької та Луганської областей не обмежується для громадян, які володіють нерухомістю в цих областях. До району проведення операції також пропускають за наявності відповідної довідки осіб, які їдуть до місця роботи.

Пропускатимуть і громадян, у яких на території Донецької та Луганської областей померли близькі родичі або члени сім’ї. Однак цей факт доведеться підтвердити відповідними документами. Дозвіл на перетин меж областей надаватимуть громадянам для здійснення лікування в особливо важких випадках, вагітним жінкам та особам, які їх супроводжують.

“Приватним підприємцям, організаціям, підприємствам, які здійснюють забезпечення життєдіяльності регіону, дозволено в’їзд / виїзд за пред’явлення відповідних документів. Окремі рішення можуть прийматися на пропуск осіб, які мають вагомі причини гуманітарного характеру або критичні життєві обставини при наявності підтверджуючих документів”, – розповіли в штабі. 

Водночас перетин меж областей здійснюється виключно через визначені командуванням Об’єднаних сил блокпости з обов’язковим температурним скринінгом усіх громадян та посадових осіб без винятку, з дотриманням визначених раніше процедур.

Нагадаємо, що з 8-ї ранку 28 березня на в’їзд і виїзд до району проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей ввели додаткові обмеження через коронавірус. Ще раніше Україна тимчасово припинила пропуск через лінію розмежування на Донбасі осіб та транспортних засобів. Однак, за даними Держприкордонслужби, командувач ОС ухвалює окремі рішення щодо пропуску людей. Від початку обмежувальних заходів ухвалено вже 429 таких рішень.

Обмеження уряд ввів і на перетин КПВВ з окупованим Кримом. Правозахисники вже встигли звернутися до РНБО та Міністерства з питань реінтеграції з проханням не ізолювати тимчасово окуповані райони Донеччини, Луганщини та Крим, оскільки це загрожуватиме життю та здоров’ю їхніх мешканців. 

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter