Україна припинила пропуск людей та транспорту через лінію розмежування, але є виключення

Дата: 23 Березня 2020
A+ A- Підписатися

З 22 березня тимчасово припинений пропуск через лінію розмежування на Донбасі осіб та транспортних засобів.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі. 

Згідно з повідомленням, обмеження ввели з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну українському уряду територію коронавірусної інфекції.

Водночас представників моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ пропускатимуть на окуповані території та назад за раніше встановленим порядком.

Решті осіб можуть дозволити перетинати лінію розмежування у виняткових випадках, за наявності критично важливих життєвих обставин та відповідних підтверджуючих документів. Водночас у відомстві не пояснили, які саме критично важливі життєві обставини можуть дозволити перетнути лінію розмежування.

На гарячій лінії Держприкордонслужби виданню ZMINA повідомили, що підтверджуючим документом вважається рішення начальника ООС, але перелік критично важливих життєвих обставин, які можуть дозволити перетнути лінію розмежування, оператор не надав. 

“Я не підкажу вам, що це за критичні обставини. Можливо хтось, не бай Бог, помер з близьких”, – сказав він. 

За інформацією ДПСУ, лише 21 березня через КПВВ на Донбасі прослідувало 257 осіб та 36 транспортних засобів.

Нагадаємо, що з 16 березня до 3 квітня 2020 року на лінії розмежування ввели додаткові тимчасові обмеження, а саме припинили пропуск із тимчасово окупованих територій осіб, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній українському уряду території, натомість на окуповані території не пускали тих, хто не мав реєстрації місця проживання там. Аналогічні обмеження уряд ввів і на перетин КПВВ із окупованим Кримом

Згодом правозахисники звернулися до РНБО та Міністерства з питань реінтеграції з проханням не ізолювати тимчасово окуповані райони Донеччини, Луганщини та Крим, оскільки це загрожуватиме життю та здоров’ю їхніх мешканців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter