У штаб-квартирі НАТО відкрили фотовиставку про воєнні злочини Росії в Україні

Дата: 07 Липня 2022
A+ A- Підписатися

6 липня у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відкрилася фотовиставка “Russian War Crimes House” про воєнні злочини російської армії в Україні.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Фото: пресслужба НАТО

Виставка “Russian War Crimes House” складається з фотографій і відео, на яких зафіксовані злочини Росії в Україні. У травні її показали на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Помічниця Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Байба Браже зазначила, що Альянс і його партнери працюватимуть над притягненням Росії до відповідальності.

“Ми висловлюємо повну солідарність з Україною і рішуче налаштовані зробити все, щоб вас підтримати. Ваша сміливість надихає”, – зазначила Браже українською.

На відкритті виставки були присутні амбасадорка України при НАТО Наталія Галібаренко та мер Мелітополя Іван Федоров, який особисто розповів про викрадення російськими військовими.

Наталія Галібаренко та Байба Браже. Фото: пресслужба НАТО

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак і посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич звернулися до присутніх через відеозв’язок.

Виставка триватиме до 15 липня включно.

Нагадаємо, що 26 червня у столиці Австрії Відні відкрилася фотовиставка “Україна. Після вторгнення”, на якій представлено роботи 25 українських фотокореспондентів, зроблених з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Світлини, представлені в експозиції, ілюструють географію руйнувань України. На них зображені наслідки обстрілів у Київській, Чернігівській, Харківській, Одеській, Донецькій та Житомирській областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter