У Сербії відмовилися від підтримки декларації Кримської платформи

Дата: 27 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ Сербії Івиця Дачич заявив, що його країна не приєдналася до декларації Кримської платформи.

Про це повідомляє сербське видання Politika.

Івиця Дачич. Фото: EPA-EFE/Andrej Cukic

“Премʼєр-міністр брав участь у роботі того засідання через аудіо- та відеозвернення, але ми не підтримали й не прийняли текст Кримської платформи, тому що він виходить за ті рамки, які для нас прийнятні”, – сказав Дачич.

Чиновник назвав “маніпуляцією” інформацію про те, що Сербія приєдналася до декларації Кримської платформи.

Дачич нагадав, що Сербія говорить про необхідність захисту територіальної цілісності та засуджує порушення територіальної цілісності України, але не приєднується до санкцій проти Росії.

Раніше ZMINA повідомляла, що до Міжнародної Кримської платформи долучилися Сербія, Бахрейн, Арабські Емірати та Тиморські острови. 

Загалом кількість учасників Кримської платформи сягнула 67 – держави Європи та Азії, обох Америк, Африки, а також міжнародні організації. 

Нагадаємо, Кримська платформа – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захист жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Як відомо, під час першого саміту до Кримської платформи 2021 року доєдналися 48 країн, 2022 року – 60. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter