У Росії за “тероризм” до семи років засудили мешканку Запорізької області

Дата: 30 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Південний окружний воєнний суд у російському місті Ростові-на-Дону відправив до в’язниці на сім років мешканку окупованого Василівського району Запорізької області Ірину Куліш. 

Про це повідомляє слідком РФ. 

Російський суд визнав 52-річну Куліш винною в участі в терористичному угрупованні, незаконному зберіганні вибухових пристроїв, замаху на теракт і зберіганні наркотиків без мети збуту. Жінці призначили сім років колонії загального режиму та штраф 15 тисяч рублів. 

Справу зареєстрували в Південному окружному воєнному суді в грудні 2023 року. Остаточний вирок ухвалив російський суддя Максим Нікітін

За версією слідства, у вересні 2022 року невідомий запропонував Куліш перешкодити проведенню референдуму щодо входження Запорізької області до складу Росії. 11 вересня жінка начебто отримала саморобний вибуховий пристрій, який зберігала в себе вдома. 23 вересня Куліш взяла вибухівку і поїхала велосипедом на дільницю для голосування, проте її затримали окупанти, тому вона не змогла встановити вибухівку. Також під час обшуку “слідчі” начебто знайшли наркотики, які Куліш зберігала, не маючи на меті збут. 

Нагадаємо, що майже кожен п’ятий, засуджений торік за теракт у Росії, – уродженець України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter