У Росії визнали “фашистським” привітання “Слава Україні”

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Росії тамтешнє міністерство юстиції створило перелік атрибутів та організацій, які або співпрацювали з тими, кого засудив Нюрнберзький трибунал, або заперечують злочини нацизму. До списку, зокрема, внесли привітання “Слава Україні – Героям Слава” та Тризуб князя Володимира, зображений на гербі України. 

Список з’явився на сайті відомства. 

Графіті в одному з російських міст, 2021 рік. Фото: Факти ICTV
 

До списку також включили УНРА, УПА, УНС та ОУН, а також їхню атрибутику. 

Українську повстанську армію, Організацію українських націоналістів та Українську народну самооборону в Росії раніше оголосили “екстремістськими” організаціями та заборонили на території країни.

 

Російське міністерство юстиції мало створити вищезгаданий перелік атрибутів та організацій ще 10 років тому на виконання закону, який схвалили російські депутати. 

Нагадаємо, що у Росії за допомогою концепції “геноциду радянського народу” виправдовують напад на Україну. 

В історіографії поняття “геноцид радянського народу” немає, однак російські суди виносять вироки за вчинений нацистами “геноцид” то щодо “етнічних груп”, то щодо “слов’ян та інших національних та етнічних груп, які являли собою населення СРСР, народів Радянського Союзу”. Цікаво, що до групи переслідуваних не включили євреїв. 

Формулювання про “геноцид радянського народу” публічно використовував Путін, а торік російські депутати виступили із заявою, в якій поміж іншим нові рішення судів РФ називають продовженням Нюрнберзького трибуналу.  

Фотографія обкладинки: Alexey Furman/Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter