Росіянина втретє хочуть оштрафувати за неповагу до Путіна

Дата: 08 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики завели справу за неповагу до влади проти жителя міста Осінники, який привітав на власній сторінці в соцмережі з днем народження Володимира Путіна. 

Про це повідомляє “Медіазона”. 

У своєму повідомленні росіянин Ілля Путевський побажав Путіну “опинитися у в’язниці в одиночній камері довічно”.

“Дорогий казкарю В. В. Путін, у тебе сьогодні свято! Бажаю, щоб усі твої друзі й колеги повернулися до тебе д*пою. Бажаю, щоб ти опинився у в’язниці в одиночній камері довічно”, – написав він.

За даними правоохоронців, справу проти Путевського відкрили після анонімного повідомлення. 

Російські силовики вже втретє переслідують росіянина за неповагу до влади. У червні цього року чоловіка оштрафували на 30 тисяч рублів за пост із фразою “Путін – боягузливий сука”. До цього його намагалися покарати за порівняння на власній сторінці в соцмережі пропрезидентської партії “Єдина Росія” з “кінченою щурячою чумою”, однак справу закрили, так і не передавши до суду. 

Як відомо, наприкінці березня в Росії запрацювали два закони щодо заборони поширювати “недостовірну суспільно значущу інформацію” в медіа та виявів неповаги до влади в інтернеті. Нововведення російських депутатів, як тоді пояснили правозахисники, можуть впливати на життя людей в окупованому Криму. 

ZMINA раніше докладно писала про те, як у Росії штрафують людей за неповагу до влади. Так, жителя міста Мала Вішера, який назвав Путіна “сказочным дол***” та опублікував фото очільника Росії в одній із соціальних мереж, оштрафували на 30 тисяч рублів. Такий самий штраф згодом дістав за публікацію фотографії з графіті “Путін пі..ор” на будівлі обласного управління МВС у фейсбуці архітектор з Ярославля. 

Показовий випадок стався в Архангельській області, де силовики відкрили одразу три справи за неповагу після доносів, які написала місцева пенсіонерка. 

Усього за пів року, поки працює закон, російські суди встигли оштрафувати 45 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter