У Росії знову оштрафували людину за неповагу до влади

Дата: 15 Травня 2019
A+ A- Підписатися

У Росії суд оштрафував жителя міста Ярославля на 30 тисяч рублів за публікацію фотографії з графіті “Путін пі..ор” на будівлі обласного управління МВС у Facebook.

Про це повідомляє “Медіазона”.

Напис “Путін – п**ор” на будівлі управління МВС у Ярославлі

Графіті з написом з’явилося на стіні місцевого управління МВС наприкінці березня. Тоді про це написали багато медіа, а Роскомнагляд, посилаючись на закон про неповагу до влади, вимагав від них видалити новини про випадок. Водночас житель Ярославля Кирило Попутніков сфотографував напис та виклав його на своїй сторінці у Facebook. Спочатку на чоловіка склали адміністративний протокол, а згодом викликали до суду через відкриту кримінальну справу.  

У суді Попутніков розповів, що опублікував фото лише для того, щоб розповісти про акт вандалізму. Також він наполягав на тому, що “напис не був виражений у непристойній формі, оскільки слово, що стало приводом для відкриття справи, у словникових статтях не вказане як лайливе чи табуйоване. Додатково він просив допитати вчительку середньої школи, на підставі пояснень якої силовики склали протокол, оскільки сумнівається в її компетенції.

Експерти, які аналізували матеріали справи, дійшли висновку, що не можуть визначити, “чи співвідноситься об’єкт оцінки з президентом РФ Путіним”. Але судді вирішили, що росіянин “усвідомлював протиправність своїх дій” і “розумів непристойне значення слова”.

Це не вперше, коли в Росії людей штрафують за неповагу до влади. У квітні суд оштрафував жителя міста Мала Вішера, який назвав Путіна “сказочным дол***” та опублікував фото очільника Росії в одній із соціальних мереж. 

Як відомо, нещодавно в Росії запрацювали два закони щодо заборони поширювати “недостовірну суспільно значущу інформацію” в медіа та висловлювати неповагу до влади в інтернеті. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter