У Росії судять українця Олександра Пермякова, який нібито вчинив замах на пропагандиста війни Прилєпіна

Дата: 12 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Західному окружному військовому суді розпочалися слухання у кримінальній справі стосовно Олександра Пермякова, якого звинувачують “у тероризмі та замаху на життя російського пропагандиста Захара Прилєпіна”. 

Про це повідомляє слідком РФ. 

Олександр Пермяков, скриншот з відео допиту

Російські слідчі звинуватили Пермякова за декількома статтями КК РФ, зокрема, у скоєнні терористичного акту, проходженні навчання для здійснення терористичної діяльності, незаконному обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, а також придбанні, використанні підробленого посвідчення.

Наприкінці серпня 2-й Західний окружний військовий суд продовжив арешт чоловіка до 15 листопада. Під час засідання, ймовірно під тиском російських силовиків, він визнав свою провину.

Російські силовики стверджують, що Пермяков з Дружківки Донецької області пройшов в Україні диверсійну підготовку, а згодом приїхав до Росії з українським паспортом. Він нібито виконував завдання СБУ і мав на меті здійснити замах на пропагандиста Захара Прилєпіна

Для цього чоловік нібито стежив за Прилєпіним, вивчав його маршрут і пересування. Крім того, у нього начебто були співучасники. Вони оформили йому підроблені документи на ім’я громадянина Республіки Казахстан. За версією російських силовиків, Пермяков мав ними скористатися після скоєння замаху. Співучасників оголосили в розшук.

Від “куратора із СБУ” чоловік нібито отримав інформацію про схованку з боєприпасами. З неї він зібрав два саморобних дистанційних вибухових пристрої та встановив на дорозі в селищі Піонерський під Нижнім Новгородом. Окупанти стверджують, що 6 травня 2023 року саме на цьому відрізку дороги автомобіль Прилєпіна підірвався. Внаслідок вибуху пропагандист отримав поранення, а його охоронець,  бойовик терористичної організації “ЛНР” Олександр Шубін, який був за кермом автомобіля Прилєпіна, загинув.

Пермякова затримали в день вибуху, 6 травня.

Нагадаємо, що Прилєпін не єдиний російський пропагандист, на якого вчинили замах за час повномасштабного російського вторгнення в Україну. До прикладу, торік в одному з кафе Санкт-Петербурга під час “творчого вечора” російського пропагандиста та колаборанта Владлена Татарського (псевдонім уродженця Макіївки Донецької області Іллі Фоміна. – Ред.) стався вибух. Останній загинув, крім того, щонайменше 16 людей отримали поранення.

У його вбивстві російські слідчі звинуватили 26-річну росіянку Дар’ю Трепову.

Також російському пропагандисту та неонацисту Ігорю Мангушеву, який виступав у клубі з нібито черепом українського бійця, прострелили голову.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter