У Росії обмежили роботу Twitter: у компанії відреагували

Дата: 11 Березня 2021
A+ A- Підписатися

У Twitter відреагували на обмеження своєї роботи на території РФ та погрози російської влади взагалі заблокувати діяльність компанії, якщо та й надалі ігноруватиме вимоги Роскомнагляду й оприлюднюватиме “заборонену інформацію”.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: pixabay.com

“Ми глибоко занепокоєні спробами заблокувати та обмежити публічне спілкування в інтернеті. Нам відомо, що робота сервісу сповільнюється в Росії через побоювання з приводу видалення контенту”, – йдеться в повідомленні.

Офіційно в Роскомнагляді повідомили, що з 10 березня 2021 року сповільнили роботу вказаної соцмережі через те, що з 2017-го на платформі нібито не видаляють на вимогу регулятора “контенту, що схиляє неповнолітніх до скоєння самогубств, містить дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів”. 

Нагадаємо, що на початку лютого в Росії не відкидали можливості блокування міжнародних інтернет-ресурсів, зокрема YouTube. 

Наприкінці 2020 року на розгляд Держдуми РФ внесли законопроєкт, у разі ухвалення якого силовики зможуть без звернення до суду ініціювати блокування будь-якого інтернет-ресурсу як екстремістського.

Наразі для блокування силовикам треба спочатку звернутися до суду. Автори законопроєкту в пояснювальній записці наголосили, що дійсний порядок не є ефективним, а тому потребує змін. За задумом російських депутатів, після ухвалення документа силовикам для блокування ресурсів знадобиться лише висновок експерта. 

Відомо, що випадки блокування ресурсів без рішення суду в РФ уже траплялися. Так, у жовтні 2019 року Роскомнагляд обмежив на території країни доступ до сайту інформаційного агентства Фергана, яке висвітлює життя Середньої Азії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter