У Росії не виключають можливості блокування міжнародних інтернет-ресурсів

Дата: 14 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

На закритій зустрічі з редакторами російських ЗМІ президент Росії Володимир Путін повідомив, що не виключає можливості блокування в РФ YouTube та інших міжнародних інтернет-ресурсів.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на Кремлівський пул РІА та The Bell

 

На зустрічі президент РФ запевнив, що згортати закордонні інтернет-сервіси не будуть, поки не з’являться свої. А коли такі будуть запущені, то рішення про блокування певних ресурсів прийматимуться “виходячи з конкретних ситуацій”.

“У мене, наприклад, немає бажання там щось штучно згвинчувати і закручувати. Але коли вже ворожі дії будуть здійснюватися, то я цього не виключаю”, – зазначив Путін.

При цьому президент РФ вважає, що якщо у Росії буде альтернатива, то й іноземні сервіси нібито почнуть “поводитися” інакше.

Нагадаємо, що в кінці 2020 року на розгляд Держдуми Росії внесли законопроєкт, у разі ухвалення якого силовики зможуть без звернення до суду ініціювати блокування будь-якого інтернет-ресурсу як екстремістського.

Наразі, щоб заблокувати будь-який ресурс у Росії, силовикам треба спочатку звернутися до суду. Автори законопроєкту в пояснювальній записці наголосили, що дійсний порядок не ефективний, а тому потребує змін. За задумом російських депутатів, після ухвалення документа силовикам для блокування ресурсів знадобиться лише висновок експерта. 

Відомо, що випадки блокування ресурсів без рішення суду в РФ уже траплялися. Так, у жовтні 2019 року Роскомнагляд обмежив на території країни доступ до сайту інформаційного агентства Фергана, яке висвітлює життя Середньої Азії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter