Російська влада сповільнила швидкість роботи Twitter у країні

Дата: 10 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд сповільнив швидкість роботи соціальної мережі Twitter на території Росії.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними російського відомства, сповільнення впровадять на 100% мобільних пристроїв і на 50% стаціонарних. 

Офіційно в Роскомнагляді повідомили, що сповільнили роботу соцмережі через те, що з 2017 року на платформі не видаляють на вимогу регулятора “контенту, що схиляє неповнолітніх до скоєння самогубств, що містить дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів”. За цей час Twitter отримав понад 28 тисяч скарг, але досі не видалив 3168 матеріалів із забороненою інформацією.

“З метою захисту російських громадян і примусу інтернет-сервісу до виконання законодавства на території Російської Федерації щодо Twitter з 10 березня вжито заходів централізованого реагування, а саме первинне сповільнення швидкості роботи сервісу згідно з регламентом”, – йдеться в повідомленні. 

Роскомнагляд почав погрожувати популярним соціальним мережам блокуваннями та проблемами з роботою незадовго до початку опозиційних мітингів у січні поточного року. Відомство не влаштовувало, що адміністрації соцмереж не видаляють публікацій про акції. Новини про їхнє проведення стали популярною темою, наприклад, у російському сегменті соцмережі TikTok. Відео під хештегами, пов’язаними з Олексієм Навальним, там переглянули більш ніж 200 мільйонів разів. 

Фото: з відкритих джерел

Нещодавно за відмову видаляти публікації про опозиціонерів та мітинги оштрафували на 4 мільйони рублів соцмережу “Одноклассники” та на півтора мільйона рублів ВКонтакте. У Роскомнагляді повідомили, що якщо Twitter продовжить ігнорувати вимоги російського закону, то заходи впливу посилять, аж до блокування.

Нагадаємо, що на початку лютого в Росії не відкидали можливості блокування міжнародних інтернет-ресурсів, зокрема YouTube. 

Наприкінці 2020 року на розгляд Держдуми РФ внесли законопроєкт, у разі ухвалення якого силовики зможуть без звернення до суду ініціювати блокування будь-якого інтернет-ресурсу як екстремістського.

Наразі, щоб заблокувати будь-який ресурс у Росії, силовикам треба спочатку звернутися до суду. Автори законопроєкту в пояснювальній записці наголосили, що дійсний порядок не ефективний, а тому потребує змін. За задумом російських депутатів, після ухвалення документа силовикам для блокування ресурсів знадобиться лише висновок експерта. 

Відомо, що випадки блокування ресурсів без рішення суду в РФ уже траплялися. Так, у жовтні 2019 року Роскомнагляд обмежив на території країни доступ до сайту інформаційного агентства Фергана, яке висвітлює життя Середньої Азії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter