У Росії незабаром розглянуть заборону “міжнародного громадського руху ЛГБТ”

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Росії міністерство юстиції просить визнати “міжнародний громадський рух ЛГБТ” екстремістським та заборонити на території РФ. 

Про це повідомили на сайті відомства. 

Ілюстраційне зображення чоловіків, які цілуються у центрі Москви. Фото: Yuri Kozyrev

Російські посадовці угледіли у “міжнародному громадському русі ЛГБТ” ознаки та прояви “екстремістської спрямованості, у тому числі порушення соціальної та релігійної ворожнечі”. 

Дискримінацію ЛГБТ-людей у РФ законодавчо запровадили ще у 2013 році, визнавши їх “соціально нерівними” решті суспільства, але саме про заборону “руху ЛГБТ” як екстремістського говорять кілька років. 

Вже десть років у РФ не можна розповсюджувати серед повнолітніх “пропаганду ЛГБТ”, а торік заборону розшили й на дорослих. Попри відкриту дискримінацію ЛГБТ-людей російські посадовці досі переконують світ, що російське законодавство ніяк не дискримінує, наприклад, гомосексуальних чи трансгендерних людей.

Верховний суд РФ має розглянути питання визнання “міжнародного громадського руху ЛГБТ” 30 листопада поточного року. 

Нагадаємо, що влітку поточного року в Росії в лікарнях та психоневрологічних диспансерах запрацювали “сексологи”, які мають право катувати ЛГБТ-людей під виглядом “лікування”. 

Так звана “репаративна терапія” є практикою, яку засуджують у цивілізованому світі, а у деяких країнах за її застосування можна отримати штраф або сісти у в’язницю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter