У Росії до колонії відправили військового, який міг ґвалтувати дітей та знімати відео під час вторгнення в Україну

Дата: 28 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії Благовіщенський гарнізонний воєнний суд відправив на 13 років до колонії за зґвалтування та виготовлення дитячого порно військового, який брав участь у повномасштабному вторгненні та, ймовірно, вчиняв злочини на території України. 

Про це розповіли журналісти видання Astra. 

Щодо особи засудженого, то журналістам вдалось дізнатись, що його звуть Сергій Горбушин, йому 39 років, і раніше він працював у російській поліції. 

Злочини він почав вчиняти, на думку слідства, ще до того, як потрапив на війну в Україну. 

Стосовно Горбушина у РФ порушили одразу кілька кримінальних справ: про зґвалтування, про виготовлення порнографії з неповнолітніми та про насильницькі дії сексуального характеру. Над ким саме і за яких обставин засуджений міг вчиняти злочини в Україні, журналістам не відомо. 

Українські правоохоронці зареєстрували вже понад сто тисяч воєнних злочинів, вчинених росіянами в Україні, з яких щонайменше 70 стосуються сексуального насильства, а з них 13 – сексуального насильства щодо дітей. 

Деяких підозрюваних у цьому російських військових вже вдалось ідентифікувати, наприклад, Вадима Шахматова, якому разом з іншим російським військовим закидають серію зґвалтувань жінок та дітей на Київщині. Втім, імені Горбушина серед ідентифікованих та наявних у відкритому доступі імен нині немає. 

Нагадаємо, що в ООН вважають, що сексуальне насильство, до якого вдаються російські військовослужбовці в Україні, є частиною “воєнної стратегії” Росії. 

Комісія з розслідування порушень в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, розслідує випадок, коли російські солдати вдерлися до будинку на Київщині, скоїли сексуальне насильство щодо жінки та чоловіка, змусили їх вчинити статевий акт, а потім один з військових зґвалтував на очах у батьків чотирирічну доньку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter