У російському полоні перебувають понад 130 жінок з “Азовсталі” – Верещук

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Станом на 11 серпня у російському полоні перебуває 131 жінка з “Азовсталі”. Серед них – військовослужбовиці, прикордонниці та медикині.

Про це під час брифінгу заявила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Фото з відкритих джерел

“У нас з “Азовсталі” 131 жінка. Серед них є ті, які служили в полку “Азов”, а також військові медики,  прикордонниці, 36-та бригада морпіхів, нацгвардійці, Збройні сили та інші формування. Також 33 медики, яких вважають не комбатантами за Женевськими конвенціями. Це теж ті, хто знаходилися на “Азовсталі”. Також у полоні понад 400 прикордонників. Це багато людей, які зараз чекають, що ми про них не забудемо. Ми будемо про це говорити”, – сказала Верещук.

Вона наголосила, що Україна буде за них боротися та голосно звертати увагу світової спільноти на дії Росії щодо цих людей.

Водночас вона нагадала про те, що нині не займається питанням обміну полоненими. Начальник української розвідки Кирило Буданов очолив Координаційний штаб щодо полонених, а питаннями обміну тілами загиблих захисників України опікується уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко.

Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Маріуполі росіяни планують у вересні влаштувати показовий “суд” над українськими військовополоненими. Для цього на сцені Маріупольської камерної філармонії окупанти вже збирають тюремні клітки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter