Російські окупанти готують тюремні клітки у Маріуполі для показового “суду” над українськими військовими

Дата: 06 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни планують у вересні влаштувати показовий “суд” над українськими військовополоненими. Для цього на сцені Маріупольської камерної філармонії окупанти вже збирають тюремні клітки.

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Фото: Маріупольська міська рада.

Мер Вадим Бойченко просить ООН і Червоний Хрест втрутитися в ситуацію.

“Російські окупанти продовжують нехтувати всіма міжнародними нормами. Вони продовжують множити воєнні злочини, демонструючи зневагу до всього цивілізованого світу. Звертаюся до світової спільноти, ООН і Червоного Хреста із проханням втрутитися в ситуацію, щоб працювали правила поводження з військовими полоненими. Ми маємо зробити все, щоб наші захисники повернулися в Україну живими, і не допустити в Маріуполі другої Оленівки”, – наголосив він.

Нагадаємо, нещодавно у місті росіяни поновили ексгумацію тіл загиблих маріупольців. Перепоховання до братської могили відбувається без попередньої спроби ідентифікації людей.

Більш того, окупанти забороняють поховання вбитих ними ж людей. У кожному дворі поставили свого наглядача, який не дає можливості маріупольцям віддати землі своїх померлих рідних або знайомих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter